teisipäev, 17. juuni 2014

8. juuni - MARSAXLOKK

Kell kaheksa hommikul magama minnes kella kümneks kirikusse ei jõua. Aga kella üheks kalaturule? Jõuab.
Asub saare lõunaosas. Buss viib kohale. Pakutakse olendeid, mida ilmselt süüakse. Räime ei olnud, teised vajavad põhjalikumat tutvumist. Peale selle palju riideid, jalanõusid jm sellist nänni.
Kalaturult ostsid naised endale kaks kübarat, ühed kingad ja ühe käekoti.
Kübarad tahtsid meie omadeks saada.
Aga lõunaks värsket kala sai. Karbid olid küll juba otsas, kuid kerevette ja lõhet sai. Kalasuppi sai ka - Malta köögis on selle nimi ALJONATA. Mõnusalt paks ja tummine, seljanka ja hartšo vaheapealne väga hea maitsega supp. Istuda oli nii mõnus ja aeg kulus. Tänavarestoranis olid ühel hetkel kõik teised lauad ära koristatud, pikal tänaval olime alles vaid meie ja viis ettekandjat kobaras koos meie kõrval jutustamas.

Jalgupidi vette sai ka. Ja eriti toredaks muutus küla pärast nelja, siis korjati turunänn kokku, suurem kalalõhn pesti ära ja välja tulid kõik need imeilusad luzzu paadid.

Tagasiteel sõitsime minu kodulinna lähistele Ta'Qali. Meil oli kodus flaier, mis rääkis, et sealses pargis toimub 3-päevane muusikafestival. Nüüd oli viimane aeg järele vaadata, milline näeb välja festival Maltal. Bussi pealt maha minnes ja põllu veeres kohale matkates ei viidanud mitte miski muusikale ega festivalile. Ja nagu Maltal ikka - sa üllatud :)
Oli tõesti muusika, olid telgid, olid lavad. Ronisime treppe pidi üles kuulama ja vaatama. Aga esmaspäev on ju tööpäev - nii et tõmbasime varakult joone alla.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar