kolmapäev, 18. juuni 2014

18. juuni - SLIEMA

Restoranis on kolmapäev puhkepäev. Dorianne sõnul on see päev, mil farmerid ei tööta ja nii on päev puhkamiseks ka restorani töötajatel.

Võtan täna ette Sliema, mis asub Malta kirdeosas mere ääres, koos St Julianiga on nad turistide põhilised tõmbekeskused. Siin on ka ringina ümber moodsad uued elamud ja hotellid, mis on toonud kaasa selle, et Sliemast läbivoolav liiklus on üsna aeglane. Ja kohalikud elanikud juba üsna pahased sellise asjade käigu üle.
Sliema ise tähendab aga vastupidiselt malta keeles hoopis rahu. Nimelt oli siin kunagi neitsi Maarjale pühendatud kabel, mis oli kaluritele majakaks merelt tulles. Ja püha Maarja palve malta keeles algab"Sliem Għalik Marija".
Sliema asub poolsaarel, kus on kaunis vaade pealinn Vallettale.
Peale selle, et siin saab päev otsa šopata, erinevates kohvikutes istuda ja puhata, on linnakesse sisse suubudes võimalik näha väga omanäolist ja Maltale omast arhitektuuri. Sellest alustangi ja kõmbin sihitult mööda tänavaid.
Ühel tänaval jääb silm peale Hiina massaaži salongile. Väike mudimine oleks nii mõnus :) Aga kuna silti ilmestab ka kirje "french touch" olen veidi hämmingus massaaži võimaliku stiili üle.  Ja lähen edasi. Tänavat pidi ülesmäge ronides võtab minus võimust kahetsus, et ilma asja lähemalt uurimata edasi läksin ja ka väike enesekriitika - mis turismiõpilane, kui uusi ja tundmatuid asju ei katseta. Kõigele lisaks hakkab selle ronimise peale ka alaselg pahasti valutama ja otsus on küps. Laskun teistpidi alla tagasi ja hiinapärase tuulekella tilina saatel olengi salongis.
Vastuvõtus on väga euroopaliku välimusega daam, kes pakub nii tavalist massaaži kui ka "hard one"-i. Ja, et kui ta ise seda teeb, siis saaks kohe, ilma aega broneerimata.
Mis siis ikka, oma valutava seljaga siit uksest enam ilma mudimiseta välja pole nõus minema. Ja võtan lühikese aga tõhusa pakutavast valikust. Keskendudes seljale :)
Sissejuhatuseks vahetame infot oma tausta kohta. Selgub, et kena proua on Lätist ja Maltal elanud juba 15 aastat. Vot sulle hiina massaaži prantsuse lähenemisega Baltikumi inimestele.
Aga massaaž on ülihea ja mina rahul. Lühikese sessiooni asemel on kulunud peaaegu tund ja nüüd saabub juba ka järgmine klient.

Lõunaks valin salati tänavakebabist. Olen juba nende portsude suurustest teadlik ja valin valikuks suuruse S. Poiss küsib üle ja näitab ka karpi, et kas tõesti niiii väike? Aga päriselt on piisav.. Valmistajaks juba varasemast Sliemas käigust tuttav Moo's kett.
Lambakebab salatiga. Türklaste kebabist.

Sliemas broneerin veel meresõidu ümber Malta saare. Kõik meretripid saavad alguse Sliema sadamast. Neid pakutakse hoogsalt. Ise istun mere ääres pingil ja minu vastas on üks selline pakkuja ja päris vahva laev on tema selja taga. Sellisega tahaks küll seilama minna. Hakkame niimoodi laisalt üle tänava juttu rääkima. Kokku saab lepitud sõit laupäevaks. Ootan põnevusega.


Ostan veel natuke kodustele meelehead ja käin juuksuris. Ilmselt olen juba tükk aega kodust ära olnud ja tukk on silmas. Näen ära ka Malta kõige populaarsema meestesoengu valmimise. Siin kannavad tõesti 99% meesterahvastest sarnast lõikust. Kui on midagi muud, siis on kindlasti turist. Ja lisaks, kuidas meesjuuksur pikkade juuste naistesoengut teeb. Ma olen seni näinud meesjuuksurite tööd ainult modellide peal, kui tupeeritakse-lõigatakse ja kangutatakse hoogsalt skalpi. Aga siin teeb mees naisele lokke. Issand, kui ilus see on!


 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar