neljapäev, 26. juuni 2014

25. juuni - PIDU KIRIKU RÜPES

Dorianne'i ja Caniga oleme tänaseks kokku leppinud ühise päeva Gozol. Seega stardin 10-ks meie tänava türklaste söögipaika Anatolijasse, mis sai umbkaudseks kohtumispaigaks määratud. Pidime hommikul üle sõnumineerima, millal ja kus täpselt.
Viin Šenekhile väikese Eesti meene tänutäheks eilse prii küüdi eest ja mõnulen veidi kohvi ja snikersi koogiga. See kook on üks Malta peamisi maiustusi - tõeline magusapomm. Või vähemalt mina olen seda nüüd kahel korral ostnud - kindel magusaisu leevendaja.
Kuna miskit uut infot pole, kõmbin St Antoni parki, mille just eile endale oluliseks sihtmärgiks listi olin lisanud.
Residentsi väravad.

St Antoni park on Malta mõistes suur ja ilus roheline park. Presidendi residentsi, kabeli ja mitmete eriteemaliste aedadega. Tihti on erinevates materjalides kirjas, et presidendi residents on samuti Vallettas, kus parlament asub (Grand Master's Palace). Minu poolt siis väike korrektuur, et president elab minu kõrvaltänavas. Väga sümpaatne proua :)
"Kuninglik Malta kass" presidendi residentsi ees.
St Antoni pargist üle tee on Kichen Garden. Ajalooliselt on see olnud kasutuses presidendi residentsi köögipoolele vajaliku tooraine kasvatamiseks. Teen siin paaritunnise kodutöö Malta ja Vahemere taimedega. Laste rõõmuks on siin veel ka miniloomaaed Malta tüüpiliste koduloomadega.
Dorianne'ist ikka veel mitte piuksugi. Vahepeal kohvikusse maha istudes ja ohtralt vett tarbides taastus ka mõtlemisvõime -> free Wifi -> Facebook -> sõnum -> asjad selged: kohvikus juhtus midagi hommikul ja nad ei pääse tulema, mulle saadetud sõnum on aga kuhugi oma teed läinud.
Seega jätkub vaba aeg ringi luusimiseks ja mulle sobib nii ka. Maltal ongi kogu aeg nii, et kui plaanid muutuvad, siis ei juhtu sellest tegelikult mitte midagi: lihtsalt on teine rada :)

Õhtu toob MTV show - Isle Of Malta, esinevad Enrique Iglesias, Esza, Nicole Scherzinger ja Dizzee Rascal.
Rahvast on tõelise laulupeo jagu, üritus on tasuta ja Iglesiast vaatame suhteliselt lava ees. Uskumatult ägeda punkti paneb DJ Hardwell, kes paneb kogu selle meeletu hulga inimesi rõõmust hüppama. No ja kogu pidu on kiriku õuel, mis on selleks puhuks natuke meeleolukamalt ka valgustatud. Ja DJ ajal saame kokku kogu oma hispaanlastest kambaga.


 
Kuna see blogi on ka osa koolitööst, siis on kohane mainida, et Anaga koos kasutasime ööbussi teenuseid ja erinevalt teistest oli homse tööpäeva tõttu Pacevilli asemel sihtkohaks kodulinn Attard :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar