teisipäev, 17. juuni 2014

4. juuni - VILL MOSTAST

Eile õhtul andis Sergio mulle linna sõiduks oma pileti. Süsteem on selline, et ostad bussijuhi käest päeva- või nädalapileti. Iga kord kui bussi sisened, näitad seda.

Pärast silmade lahti rebimist saab Sergio isegi oma pileti tagasi. Aga võttis veidi aega, enne kui see meelde tuli. Väga delikaatne noormees :) Siis juba vähe virkamalt kohver lahti ja asjad kappi.

Tuli mõte minna jalgsi Mostasse. Seal toimub Paragon Europe kohtumine - firma, mis korraldab Maltal õpilaste praktikat ja ööbimist.
Kaardilt vaadates tundub selline 4 km ja 40-minutiline retk. Uksest väljas olles juba leian endal jalast plätud kingade asemel - no pole viga, ongi hea õhuline jalgadel. Väljas on hea soe. Attardi ja Mosta vaheline ala pole väga paksult maju täis, vahepeal polegi mitte midagi. Ainult kõrbeliivane tee ja kuumus.
Aga täpselt kl 2 kui Mosta Dom annab teada täistunnist, olen selle juures kohal.

Kõmbime Heli ja kõigi tüdrukutega koos Paragoni. Kontoris on kõik väga korralikult triiksärkides, kostüümiseelikutes. Ilmselt ka sukapükstes, vaim ei luba silmal hetkel mingeid sukki küll registreerida.

Kohtumisel antakse väike ülevaade Maltast, väike reeglite meeldetuletus ja tulevase töö väga põgus tutvustamine. Lepingute allkirjastamine. Sellega oleme andnud end üheks kuuks Paragoni hoole alla.

Oleme valmis ja kogu seltskonnaga suund Vallettasse tuuritama. Pastizzeriast saame pirukad näppu - väga odav ja toitev tänavasöök. Pakutakse pirukaid erinevate täidistega ja koduse plaadipitsa tükke.

Lower and Upper Baracca Gardens, St Elmo jpm.
Õhtusöök St Juliansis. Lauale toodi kõige ilusama välimusega pastasid, pizzasid ja Caesari salateid, mida mu silm viimasel ajal näinud on. Soovitan soojalt - söögikoht Estilo. Koju sõites on bussitranspordis juba tunne nii tugev, et võtan samasse linna viiva bussi aga mitte päris oma tänavale.

Õhtuks on jalal see, mis pärast sellist astumist seal kuumaga olema peab - väga priske vill.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar