teisipäev, 17. juuni 2014

5. juuni - OBSERVATION

Esimene päev tööl.

Restorani asukoht on Dinglis. Malta kõige kõrgem paik ja looduslike vaatamisväärsuste nautlemise soovitusega piirkond.

Minutipealt kell 10 kohal. Jalutuskäik enne piki tänavat ja siis kohal. 
Restoran Diar il-Bniet Dinglis.
Kinnised punased luugid ja väravad. Koputus, vaikus. Telefonikõne, mille peale üks meesterahvas ukse avab ja tänavale tuleb. Sõbralik, kuid minu ilmumisest ilmselgelt veidi segaduses. Kas otsin nende juures tööd? Ei? Soovin süüa? Ei? Kokku lepitud? Kes? Paragoni firmast ja kokkuleppest ei tea ta midagi. Kuid kõne naisele, restorani omanikule ja asjaolud saavad selgemaks. Aga hämmingus endiselt. Igal juhul juhatatakse sõbralikult sisse, pakub cappuchinot ja jutustame niisama. Vastu võtnud mees on Can ja tema parem käsi Kersten (poisi nimi). Kohvijoogid pidid olema Cani spetsialiteet. Ja see on hea. Can on türklane ja Maltal elanud 10 aastat. Siis jään veidi omapead omanikku ootama.

Atmosfäär on lihtsalt suurepärane, hea muusika, sisekujundus, teenindus. Klientidega suheldakse justkui muuseas, aga väga sõbralikult, teenindajatel omavahel mõnus klapp.

Vahepeal räägitakse minuga juttu. Kui ma uurin, kus siin jalgrattaid laenutada saab, siis mulle pakutakse kohe ühte. Pidi garaažis niisama seisma. Ja eestlaseid teavad hästi. Nende hea tuttav on Aivar Pohlaku tütar. Kohe näen Cani telefonist ka pilte Anni Pohlakust ja Tomi Rahulast. Eesti on väike. Ja tuleb välja, et maailm samuti.

Restoran on jagatud kahte ossa - kauplus ja söögikoht. Põhiline idee on pakkuda oma farmi kaupa - poes värskelt ja hoidistena ning värske rahvustoiduna. Tomatid, oliivid, viigimarjad, juust, päikesekuivatatud tomatid, mesi ja erinevad moosid.

Avatakse iga päev kell 10, puhkepäev on kolmapäev. Päeva alguses valmis sättimine, broneeringute vastuvõtmine, vilkam teenindamine algab 12-st. Lõunat süüakse kella kolmeni, siis on toitlustamises paus. Õhtusöök on kella seitsmest kuni kümneni, soovi korral ka "till late" nagu siin kombeks märkida.

Käes on minu lõuna aeg. Pakutakse Hobž ta' darit.

Starterite loetelust: kohalik leib, kaetud värskete tomatite ja õliga. Kõrval oad, tuunikalasegu, lambajuust.
Tellimuste vastuvõtmiseks läheb teenindaja laua juurde terve tahvliga ja jutustab pakutava maltakeelse loetelu inglise keeles ümber:

Minu lõuna ajal saabub Dorianne, koha omanik. Nüüd saame ka tuttavaks. Selgitame saabumise üksikasju ja hakkame kohaga põhjalikumalt tutvust tegema.
Käime ära ka Dingli gliffidel ja farmis.


 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar