teisipäev, 24. juuni 2014

22. juuni - KIRIKUD JA KALAD

Kiired kustujad ärkavad vara ja seega saab hommikul varakult silmad lahti. Kodus väga õdus ja rahulik veel ei ole ja nii on hea variant minna Marsaxlokki kalasid imetlema.
Pika riidekaubanduse rivi järel tulevadki kalaletid, mis on täna palju rikkalikumad, kui viimati nähtud.

Kaladega tutvus tehtud, kiire hommikusöök ja edasi.
Paolos saab tutvuda neoliitikumi aegsete templitega - Tarxien Temples.
Paolos saab ka veel ringi jalutada ja pühapäevase rahuliku linnaga tutvust teha. Kirikud, rõdudega majad, kitsad tänavad, pargid - kõik lemmikud on olemas. Kirikus on loomulikult kõik suur ja uhke. Teine suur ja uhke hoone selles linnas on naiste vangla. Kui okastraat välja jätta, võiks hoonet välisfassaadi järgi pidada ka järjekordseks koolimajaks.

Bussiga naiste vangla eest Marsaskalasse, St Thomase randa. Siin käib rohkem Malta kohalikke elanikke. Ülekuumenemise ennetamiseks väike suplus ja siis leiab koha enda laiali laotamiseks hüppetorni kõrval. Vettehüpped on mõnus meelelahutus. Rannas olevad inimesed on kõik nii heas vormis, nagu viibiks spordilaagris. Ja nii head hüpped - saltod, kukerpallid, paarishüpped.

Õhtusel koduteel jääb lahti oleva toidupoe otsingute rajale Attardi kirik. Tundub, et kirikute külastamine on nüüd käpas, sest kõigil on uksed valla ja eraldi taga otsima neid enam ei pea :)
Käib parasjagu õhtune teenistus. Kiriku koguduse ja nö külastatavusega siin probleemi ei ole. Aga saan ka aru - kirikud on siin rõõmu ja elu täis paigaks. Kannatava Kristuse asemel on aukohal Madonna lapsega. Üksikute vanade memmede asemel on kirikus terved pered, noored ja vanad, mehed ja naised koos. Tõeline rõõm ja pühitsemine. Kui pühapäev ja töönädal nii lõpetada, siis saab uude nädalasse just nii päikeseliselt vastu minna.
Õhtune teenistus kodulinna Attardi kirikus.
Tavaline rahvakeelne hüüatus "oh, my god" on malta keeles "Illaluu!" (täpne kirjapilt hetkel veel teadmata) :)
 
 
 


 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar